Guardians of galaxy


Het plot
De mens Peter Quill a.k.a. Star-Lord steelt een mysterieuze bol van de planeet Morag. Het maakt hem meteen een van de meest gezochte personen in de 'galaxy'. De slechterik Ronan stuurt Gamora achter hem aan en ook Yondu wil hem te pakken krijgen. Als Quill de bol probeert te verkopen komt hij in aanraking met Gamora en ook het vreemde duo Rocket en Groot. Na een confrontatie belanden ze gezamenlijk in de gevangenis en ontmoeten ze Drax. Ze ontsnappen met zijn vijven en vluchten naar Knowhere. Thanos eist van Ronan dat hij de bol in handen krijgt, nu Gamora hem verraden heeft. De 'Guardians' ontmoeten The Collector die uitlegt welke kracht de bol heeft. Na een gevecht met Ronan raken ze de bol aan hem kwijt en dit geeft Ronan de mogelijkheid om - met de infinity stone gekoppeld aan zijn krijgshamer - een eigen doel na te streven: de verwoesting van Xandar. Met veel geweld en de hulp van Yondu weten de Guardians het schip van Ronan neer te laten storten, maar dit kost wel het leven van Groot. Quill leidt Ronan vervolgens af en Drax en Rocket weten Ronan te stoppen, waardoor Quill de Infinity Stone grijpt. Ronan sterft. Even later wordt duidelijk dat Star-Lord half mens is.
Links met andere films
Deze film staat voor 99 procent op zichzelf. Het opduiken van Thanos is wel een belangrijke link met zijn verschijning in The Avengers . Als The Collector de Infinity Stones uiteenzet komen de Tesseract en de Aether voorbij. Het museum herbergt enkele herkenbare zaken, waaronder een Chitauri krijger en een Dark Elf.
After credits
Dit zijn vooral twee humoritische filmpjes. De eerste is met Dancing Groot en Drax. De tweede is in het verwoeste museum van The Collector waar Howard the Duck opduikt.