FOR ABONNENTER


AF HENRIK VESTERBERG
åre Laurings københavnerbog er i stort format med mange skarpe sort-hvide fotos, der rigtig får lov til at brede sig ud over siderne. Der er plads til, at læseren kan fortabe sig i detaljer og komposition og ikke mindst: motiverne.
Jamen, altså: billedet henover side 74 og 75 fra en københavnsk baggård i 1950’erne. Der er så meget gang i den, så meget bevægelse i de 20-30 unger på billedet: Nogle af dem har gang i bro-bro-brille-sanglegen, drengene oppe på lokummernes tag er bevæbnede med kæppe, tre af dem er på vej over Bog om Københavns historie bevæger anmelderen: »Man ser på det fotografi. Igen og igen. Det er svært at forstå, at det er et billede fra København for ikke så længe siden« 2
FOR ABONNENTER
Kulturministerens medieudspil lægger op til et ideologisk brag af en diskussion, og det er helt nødvendigt, hvis kulturpolitikken skal have den politiske opmærksomhed, den fortjener.
år DR’s generaldirektør i ’Debatten’ på DR 2 torsdag aften forsøger at fremføre et ligefremt argument om, at man får et andet DR, hvis man gennemfører de planlagte besparelser, udbryder kulturminister Mette Bock som en klasselærer på nippet til at tvinge en ahaoplevelse ned i halsen på 28 elever med én sætning: »Det er jo meningen« (’for pokker da’, må hun have tænkt).
Det er den prås, der bør gå op for kritikerne af regeringens udspil til et kommende medieforlig. Det er meningen at gennemføre en besparelse samlet set Søs Marie Serup: »Kulturminister Mette Bock er det bedste, der er sket for kulturområdet siden Jytte Hilden« 3
FOR ABONNENTER
Anders Samuelsen har gjort det dårligt som politisk leder for Liberal Alliance siden valget, mener 40 procent af partiets egne vælgere i en ny måling. Men Ammitzbøll-Bille er ikke et ønsket alternativ.