the Pass of Glencoe,


Via het Loch Lomand & the Trossachs National Park rijden wij richting Glencoe.
Glen Coe is de meest beroemde vallei van Schotland, waar in de 17e eeuw een bloedbad heeft plaatsgevonden. Die kennis maakt deze plek nog mystieker dan het er al uitziet.
Wij rijden door de vallei, the Pass of Glencoe, en vallen van de ene in de andere verbazing. Ruig en steeds hogere heuvels.
Wat kan ik intens genieten van tripjes als deze, geen pen kan beschrijven hoe het er hier uitziet en wat ik hierbij voel.
Ik raak verslaafd aan dit gevoel en velen van jullie zullen dit wel herkennen. Wij rijden langs de Three Sisters, drie grotere heuvels en vervolgen deze weg (die je moet rijden als je hier bent) naar Fort William waar wij twee nachten slapen.
Natuurlijk moet je ook wandelen in Glencoe en dat doen wij morgen. Voor nu doen wij alvast grote inkopen voor de komende dagen en arriveren in ons hostel in Fort William, waar wij een eigen kamer hebben geboekt.
In de avond gaat de haard aan, en draaien wij plaatjes op de platenspeler. Wij kletsen met een Nieuw-Zeelandse jongen die in Canada woont ( best of both worlds ) en met een Schot die je vanwege zijn accent amper kan verstaan, behalve zijn pure Schotse stopwoord “Aight” .
We drinken een Bevvy (Schots voor alcoholisch drankje) in deze setting: I love it, aight!